Zonne-energie neemt grote vlucht in Californië

Zonnepanelen (©Wayne National Forest)

Californië installeerde in 2013 meer zonnepanelen dan in de afgelopen 30 jaar bij elkaar opgeteld. Tot aan 2013 liep het totaal aan door zonne-energie opgewekte stroom op tot 1.000 MW. Aan het eind van het jaar bedroeg dit ongeveer 2.000 MW. Dit meldt de California Solar Energy Industries Association (CALSEIA).

Californië staat op de eerste plaats van staten in de VS als het gaat om de opwekking van zonne-energie. In totaal kan deze energie 626.000 huizen van stroom voorzien. In de VS als geheel wordt 3.000 MW opgewekt. Dit staat gelijk aan wat 5 gemiddelde kolencentrales aan stroom kunnen produceren.

Ondanks dat dit alles klinkt als goed nieuws, meldt de Huffington Post dat er bij bepaalde groepen in de VS behoorlijk wat weerstand bestaat tegen het groeien van de markt voor zonne-energie. Het mag geen verrassing heten dat de meeste weerstand te vinden is bij de vervuilende nutsbedrijven. Onlangs is besloten om het systeem van het terugleveren van stroom aan het net (waar een bepaalde compensatie tegenover staat) in stand te houden. Dit verlaagt de potentiële winsten van de nutsbedrijven die daar om die reden lang tegen hebben geprotesteerd.

Lees ook:India plant ’s werelds grootste zonne-energiecentrale
Lees ook:Zonne-energie veroorzaakt revolutie op stroommarkt
Lees ook:Stroomtransporteurs Europa: “Duurzaam verslaat fossiel in 2020”
Lees ook:Golf voorspeller verdubbelt energieopwekking uit zee
Lees ook:Miljardair bouwt ‘s werelds grootste zonne-energiecentrale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.