Duurzaam roken

11665Rokers hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Op een verjaardagsfeestje staan ze meestal met elkaar in de keuken, en in openbare gelegenheden in kleine hokjes. De tijd dat een café werd gevuld door dampende rook is allang voorbij. Roken is namelijk een ongezonde en dure gewoonte. Maar gelukkig is er nu een oplossing in de vorm van duurzaam roken.

E-sigaret verovert de markt

Steeds meer rokers zijn te vinden met een e-sigaret in hun hand. Deze vorm van duurzaam roken werd enkele jaren geïntroduceerd op de Westerse markt. Sindsdien wint het rap terrein in de rokerswereld. In een e-sigaret zit een bepaalde vloeistof verwerkt die opgerookt wordt door middel van verdamping. In tegenstelling tot een gewone sigaret zitten er in deze versie veel minder giftige stoffen verwerkt. Bovendien zijn de vloeistoffen in de e-sigaret navulbaar. Uiteindelijk is deze vorm van roken dus beter voor je gezondheid, het milieu én portemonnee. De e-zmoke is een zeer goed voorbeeld van een duurzame sigaret. De basis wordt gevormd door de zogeheten e-liquid. In dit gedeelte zitten allerlei vloeistoffen verwerkt, waaronder glycol, glycerol, smaakstoffen en soms nicotine. De smaakstoffen kun je overigens zelf toevoegen. Zo is de smaak van originele tabak nog steeds populair, maar behoort ook een lekkere fruitsmaak als appel en banaan tot de mogelijkheden.

Duurzame nicotine

Sommige rokers schrikken van het feit dat er toch nicotine zit verwerkt in de e-sigaret. Deze vloeistof wordt beschouwd als het meest ongezonde deel van een sigaret. Het zou namelijk kankerverwekkend zijn. Andere vloeistoffen in de gewone sigaret zijn echter net zo slecht voor de gezondheid. Wat dat betreft is de e-sigaret een veel beter idee. De nicotine in deze duurzame sigaret is namelijk biologisch en gemaakt uit aardappelen en tomaten. Nadat de e-liquid is verhit en verdampt adem je bovendien alleen waterdamp in en uit.

Beter voor je portemonnee

Het aanschaffen van een e-sigaret kost gemiddeld 15 tot 20 euro. Vervolgens bespaart het navullen van de e-sigaret behoorlijk wat geld. De vloeistof kost namelijk slechts 50 cent. Deze duurzame vorm van roken is dus niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee.

Eén reactie op “Duurzaam roken

  1. De ketelaar

    Dit klinkt inderdaad veel beter dan een normale sigaret!

    Gr.
    Martijn

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.