Categorie: "Advertorial"

Een kijkje in het leven van een windmolentechnicus

We weten allemaal dat ons energieverbruik veel kost. Dit merken we aan onze portemonnee, maar ook aan het milieu. De milieuvervuiling is al jaren een feit en door de olie die we uit de grond halen, ontstaan er aardbevingen. Gelukkig zijn er al genoeg alternatieven in de maak. Want waarom zou je niet op een milieuvriendelijke wijze gebruikmaken van alles wat de natuur ons te bieden heeft? Dit dacht Siemens ook. En met onderstaand filmpje laten ze precies zien hoe.

In de Noordzee ten noorden van Duitsland, ligt Windpark Butendiek. Op dit windpark staan tachtig windmolens. Deze windmolens worden vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden. Mocht er iets niet goed gaan, dan stuurt Siemens er meteen een aantal technici op af. Deze technici moeten door weer en wind op platformen boven de zee staan. Dit is vaak erg gevaarlijk door de harde wind en onvoorspelbare zee.

Wat doet de ING op het gebied van MVO?

Tegenwoordig draait alles om duurzaam. Elektrische auto’s, zonnepanelen en windenergie. We moeten verantwoord omgaan met onze mensen en natuur. Op deze manier werken we aan een leefbare toekomst voor onszelf en onze naasten. Wist je dat de ING ook meewerkt aan een duurzame en verantwoorde wereld?

Duurzaamheid steeds meer een eis met wonen

duurzaam.blog

Foto: photologue_np

Woningeigenaren gaan steeds meer letten op duurzaamheid.  Deze positieve ontwikkeling is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Duurzaam wonen is voordeliger en kan dus veel geld besparen op de energierekening.

Duurzaamheid tijdens een aankoop

Tijdens het kopen van een huis gaan woningzoekenden meer en meer rekening houden met duurzame woningen. Ze kijken of de isolatie van het huis in orde is, of er FSC hout is gebruikt, de dakpannen zijn gekeurd etc. Alles speelt een veel grotere rol dan een aantal jaren geleden.