Categorie: "Algemeen"

Duurzame schutting, mooie schutting

28486Hoe lang een houten schutting meegaat, heeft alles te maken met de duurzaamheid van de gebruikte houtsoort en/of het verduurzamingsproces dat het hout heeft ondergaan. Tuinhout wordt opgedeeld in vijf duurzaamheidsklassen, te weten:

Duurzaam roken

11665Rokers hebben het tegenwoordig niet makkelijk. Op een verjaardagsfeestje staan ze meestal met elkaar in de keuken, en in openbare gelegenheden in kleine hokjes. De tijd dat een café werd gevuld door dampende rook is allang voorbij. Roken is namelijk een ongezonde en dure gewoonte. Maar gelukkig is er nu een oplossing in de vorm van duurzaam roken.

5 redenen waarom LED verlichting een goede keuze is

De lamp boven de eettafel is stuk. Even snel een peertje vervangen. Hoeft niet veel te kosten natuurlijk. Maar als dit geregeld voorkomt, kunnen de kosten aardig oplopen. Herken je dit probleem? Dan is het slim eens na te denken over LED-verlichting. Want los van het feit dat LED lampen langer mee gaan, zijn ze ook nog eens een stuk energiezuiniger. We zetten de 5 voordelen van LED verlichting op een rij. Nu is het enige dat jij nog hoeft te doen, overstappen.

Zo weet je zeker dat je iets duurzaam laat drukken

10950Folders, visitekaartjes, presentatiewanden, bierviltjes, agenda’s, jaarboeken; je eigen gepersonaliseerde producten laten bedrukken is steeds populairder. Toch is het verstandig verantwoord om te gaan met al die drukmogelijkheden. Het kost immers vaak een hoop papier.

Hoe duurzaam is rubber?

7582Siliconen rubber: uniek in zijn verscheidenheid

Siliconen rubber is een rubberachtig materiaal dat voornamelijk bestaat uit siliconen. Siliconen zijn polymeren waarin de keten gevormd wordt door silicium- en zuurstofatomen.
Door zijn unieke eigenschappen en door de verscheidenheid aan soorten met elk zijn specifieke toepassingsgebieden is silicone rubber wijdverspreid in de huidige industrie.

Tips voor duurzaam tuinonderhoud

Het onderhouden van je tuin is belangrijk als je wilt dat je tuin er altijd netjes bij ligt. Maar hoe doe je dit en houd je ook rekening met de gezondheid van het milieu? In dit artikel lees je verschillende manieren om je tuin duurzaam te onderhouden. Denk hierbij aan ecologische producten en natuurlijk recyclen!

tuinonderhoud

Bron: https://www.pinterest.com/pin/389913280215234533/

Gebruik duurzame producten

Duurzaam betekent in feite dat het een lange levensduur heeft, ofwel lang blijft bestaan. In dit geval houdt duurzaam ook in dat het geproduceerd is met aandacht voor de natuur, of dat het product zelf niet schadelijk voor de natuur is. In termen van tuinonderhoud denk je hierbij aan ecologische schoonmaakmiddelen voor de tuin, maar ook bijvoorbeeld aan gerecycled kunstgras. Dit kunstgras is voor 80% geproduceerd uit afval en is later zelf ook weer te recyclen. Door gebruik te maken van gerecycled kunstgras draag je bij aan een gezond milieu en zijn de kosten van tuinaanleg door het duurzame karakter op lange termijn erg laag.

PERSBERICHT : Constructie Qurrent roept vraagtekens op

Eindhoven 31 maart 2015 - Energieleveranciers zijn niet blij met de werkwijze van Qurrent. Ze spreken van marktvervalsing, omdat er sprake is van een oneerlijk speelveld. Energieleveranciers vinden dit omdat Qurrent wordt gefinancierd door de Nationale Postcodeloterij/stichting Doen als zijnde ‘goed doel’. Andere redenen om te beweren dat Qurrent zorgt voor oneerlijke concurrentie is omdat het bedrijf kan profiteren van kostenneutrale klantenwerving van loterijdeelnemers. Dit is op zijn beurt weer reden voor de Vastelastenbond om dieper in te bedrijfsconstructie van Qurrent te duiken.

Heb jij dat duurzame idee?

De vraag naar energie neemt de komende vijftig jaar explosief toe. Steeds meer landen ontwikkelen zich op industrieel en technologisch gebied, waardoor er ook veel meer energie nodig is. Energie wordt schaars en de manier waarop nu de meeste energie wordt gewonnen, is alles behalve duurzaam. Er moeten nieuwe ideeën bedacht worden op het gebied van energiewinning. Een wereld zonder elektriciteit is namelijk tegenwoordig niks. Stel je maar eens voor dat jij 24 uur zonder elektriciteit zit.

Anniek Mauser MVO Manager van het Jaar 2013

Unilever al jaren bezig met verduurzaming van de processen en producten.Op het veertiende Nationaal Sustainability Congres is Anniek Mauser (Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux) verkozen tot ’MVO Manager van het Jaar 2013’. Marjolein Demmers (Directeur Corporate Responsibility Royal HaskoningDHV) maakte de winnaar bekend.

Ze reikte de bokaal uit plus een cheque voor een geheel verzorgd weekend voor twee personen in Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface organiseerden deze MVO Manager van het Jaar-verkiezing voor de tweede maal. Een deskundige jury had eerder uit 22 deelnemende MVO-managers vier personen genomineerd. Naast Mauser waren dit Sander Haas (Asito), Fokko Wientjes (DSM) en Frank van Ooijen (FrieslandCampina). Leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals hebben hun voorkeursstem kunnen uitbrengen op één van deze drie genomineerden. Deze
stemming woog voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, konden de ruim 500 deelnemers via SMS stemmen op hun favoriete kandidaat. Deze stemming woog voor 40 procent mee.

Amsterdams havengebied wordt ‘groener’

Projecten gaan haven vergroenen

Het Amsterdamse havengebied moet binnen vijf jaar een stuk ‘groener’ zijn. Dat bepleiten het Afval Energie Bedrijf (AEB), Waternet en Havenbedrijf Amsterdam.

De drie bedrijven werken daarom samen aan zes projecten die onder meer moeten zorgen voor het gebruik van meer duurzame grondstoffen, schonere energie en schoner water. Zo willen de initiatiefnemers onder meer de productie van plastic uit duurzame grondstoffen halen in plaats van uit olie.

Vloeibaar afval moet slimmer en duurzamer worden verwerkt en door het inzetten van een nieuwe techniek kan er ook nog meer energie uit slib worden gehaald. Ook is er het plan om windmolens te plaatsen en stoom te leveren aan bedrijven in het havengebied.

Dat laatste initiatief is al vrij ver gevorderd, vertelt een programmamanager bij Waternet. Het Afval Energie Bedrijf maakt stoom door het verbranden van huisvuil. Nu wordt dat volgens hem nog omgezet in elektriciteit, maar de stoom kan straks ook worden geleverd aan bedrijven die dit nodig hebben in hun productieproces. “Zij maken nu nog stoom uit aardgas, maar deze manier is economisch interessanter en aanzienlijk duurzamer.”