Categorie: "Groene app van de week"

Duurzaam nieuws voor iPhone en iPad

Het Duurzaam Journaal, een initiatief van DNP, OneWorld en De Betere Wereld, heeft nu ook een app voor de iPhone en iPad. De Duurzaam Journaal app bestaat uit nieuws over duurzaamheid en duurzame ontwikkeling, dat van meerdere media afkomstig is. Waar het Duurzaam Journaal op de website van DNP grotendeels achter een paywall staat, is deze app gratis. De initiatiefnemers hopen dat deze app duurzaamheid bij een groter publiek onder de aandacht brengt dan alle duurzame sites afzonderlijk.

Het design en de techniek van de app zijn geïnspireerd op Flipboard. Dat betekent in dit geval dat de voorpagina van de app in tien onderwerp-kanalen is onderverdeeld. Deze kanalen zijn grofweg in te delen in een vijftal nieuwskanalen zoals Nieuws, Mensen, Ondernemen, en Achtergronden/onderzoek, en een vijftal service-achtige kanalen zoals Doe het zelf!, Shopping en Agenda. Een ander servicekanaal is die met duurzame Vacatures (denk aan functies bij NGO’s als Oxfam Novib of Amnesty International), afkomstig van de populaire vacaturesite van OneWorld. Gebruikers kunnen ook zelf RSS-feeds toevoegen en een eigen kanaal geven. Klik hiervoor op het scharniertje rechtsonder op de voorpagina. Uiteindelijk kunnen lezers met deze indeling makkelijk tussen kanalen en artikelen navigeren en geeft het design de Duurzaam Journaal-app een overzichtelijke uitstraling.

Duurzaam Journaal is ontwikkeld als een realtime magazine. Het magazine wordt dus constant vernieuwd, en oudere artikelen worden automatisch verwijderd. Via het sterretje bovenaan een artikel kunnen lezers een artikel in hun Favorieten plaatsen, die ook een eigen kanaal hebben. Zo kun je artikelen toch bewaren en later teruglezen.

Bron: www.iphoneclub.nl