Eens een keer goed nieuws: Rabobank wint Gouden Koffiekopje 2013

Koffiekopje like a sir (©Coffee Circle)

Het zal aan niemand voorbij gegaan zijn dat 2013 voor Rabobank geen al te best jaar was. Om het maar voorzichtig uit te drukken. Ook in donkere tijden zijn er echter soms lichtpuntjes te ontdekken. Zo ook hier. Rabobank kreeg op 18 december een prijs uitgereikt voor de meest duurzame koffievoorziening van Nederland.

Stichting Max Havelaar liet Rank a Brand onderzoek doen bij de 40 grootste bedrijven van Nederland naar de duurzaamheid van de koffie, thee en cacao in hun drankenautomaten. De koffie bij Rabobank bleek zowel Fairtrade als biologisch gecertificeerd. Verder zijn ook de thee en cacao Fairtrade, is de rietsuiker biologisch en worden de gebruikte bekers gerecycled. Als klap op de vuurpijl heeft Rabobank bij de keuze voor de automaten ook gelet op de zuinigheid en de mogelijkheid deze te kunnen recyclen.

Rabobank is het enige bedrijf dat in het onderzoek een 100% score wist te bemachtigen. Het eindigde hierdoor voor bedrijven als Shell (tweede plaats) en Eneco en Randstad (gezamenlijk op de derde plaats).

Lees ook:PUMA lanceert biologisch afbreekbare sneaker
Lees ook:App van de week: Puur! uit eten
Lees ook:Zo weet je zeker dat je iets duurzaam laat drukken
Lees ook:Bedrijven beloven duurzaam in te kopen
Lees ook:H’eerlijk uit eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.