Zelfsturende auto is veiliger en vriendelijker voor het milieu

Snel en veilig met je auto over een kruispunt? Volgens wetenschappers van het Virginia Tech Transportation  Research kan dit met de zogenaamde ‘automated intersection controller’. Deze werkt als volgt: tweehonderd meter voordat je een kruispunt nadert wordt de besturing van je auto ‘overgenomen’ en wordt je automatisch, snel en veilig het kruispunt over geleid.

Onderzoeker Hesham Rakha, professor in weg- en waterbouw aan de Universiteit van Virginia Tech, legt uit. “Door de intersection controller blijven de auto’s in beweging waardoor de vertraging afneemt. De brandstof wordt bovendien efficiënter gebruikt en de uitstoot verminderd.”

Negentig procent van de verkeersongelukken wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Veiligheid is daarom de primaire reden voor het onderzoek. Medeonderzoeker en student Ismail Zohdy: “Over niet al te lange tijd zal je niet meer je auto besturen maar zal de auto jou besturen. Een zelfsturende auto is veel accurater met het inschatten van afstanden en kan veel sneller reageren op situaties dan een mens, die reactietijd nodig heeft ”

Voor het hele artikel lees:
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121204145559.htm

Lees ook:Chemisch lek in West Virginia (VS) zorgt voor opschudding
Lees ook:Tesla wil auto zonder zijspiegels
Lees ook:4 openbare waterstoftankstations langs Nederlandse snelwegen
Lees ook:Energieakkoord: snel echt leiderschap gewenst
Lees ook:5 redenen waarom LED verlichting een goede keuze is

Eén reactie op “Zelfsturende auto is veiliger en vriendelijker voor het milieu

  1. Peter

    Interessant artikel. Ik zie de chauffeur nog wel eens verdwijnen uit de auto’s. In principe zou het verkeer geautomatiseerd veiliger en sneller moeten kunnen. Mits de computer die het stuur overneemt 100% betrouwbaar is geworden natuurlijk.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.