Grootschalige opslag moet groene energie concurrerender maken

Duurzame energiebronnen zoals zon en wind werken op de klok van de natuur. Als de zon schijnt of het waait is er voldoende energie. Maar dit is niet altijd het moment waarop consumenten het nodig hebben, bijvoorbeeld tijdens een warme rustige zomernacht.
Verbetering van de opslag  van duurzame energie staat daarom ook in de belangstelling van onderzoekers. Opslag maakt groene energie duurder waardoor fossiele  energie in trekt blijft door de relatief lagere kosten.

Om groene energie meer kans te geven tegen de fossiele concurrent gaat een team van ingenieurs en chemici van de Harvard Universiteit  een nieuwe type batterij ontwikkelen, de ‘flow’ batterij.  Hoofdonderzoeker Michael Aziz: “Momenteel is er geen kosteneffectieve oplossing voor grootschalige opslag. Flow batterijen kunnen stationaire opslag levensvatbaar te maken in de markt, en dat stelt  wind-en zonne-energie  in staat om veel meer fossiele brandstoffen te vervangen.”

 

 

Voor hele artikel : http://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121129103414.htm

Lees ook:‘Overheid moet duurzaam gaan denken’
Lees ook:Heb jij échte groene stroom?
Lees ook:6 ‘yellow cabs’ start van elektrisch wagenpark New York
Lees ook:Chinezen leveren elektrische bussen Schiermonnikoog
Lees ook:De kracht van water

Eén reactie op “Grootschalige opslag moet groene energie concurrerender maken

  1. Solarreview

    Je kunt de opgewekte duurzame elektriciteit ook opslaan in elektrische auto’s. Moeten die wel beter leverbaar worden. En de actieradius verbetert.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.