KNMI gastheer schrijvers IPCC rapport

Uitzicht op het KNMI in de Bilt (©Taco Witte)

Vorige week vond in De Bilt bij het KNMI een bijeenkomst plaats van de schrijvers van het syntheserapport van het IPCC. Eens in de zoveel tijd brengt het IPCC een rapport uit over klimaatverandering. Het syntheserapport (Summary for policymakers) is een van de belangrijkste onderdelen van deze rapporten. Deze vormt namelijk de basis voor onderhandelingen tussen beleidsmakers van verschillende landen tijdens klimaattoppen. Dit najaar verschijnt alweer het vijfde IPCC rapport die ter onderbouwing zal dienen voor de besluiten die worden genomen tijdens de klimaattop van 2015 in Parijs.

De bijeenkomst werd geleid door dr. R.K. Pachauri, voorzitter van het IPCC. De deelnemers kwamen uit alle delen van de wereld. De projectleider van het syntheserapport is een Nederlander, Leo Meyer van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Afgelopen september zag het eerste deel van het rapport het daglicht. Dit deel focuste op de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek over de fundamenten van klimaatverandering. Voordat het syntheserapport uitkomt, zullen er eerst nog delen verschijnen over de gevolgen van klimaatverandering, over aanpassingen die nodig zijn bij een veranderend klimaat en over maatregelen om temperatuurstijging tegen te gaan.

Lees ook:Nieuw IPCC rapport legt link klimaatverandering en gewelddadige conflicten
Lees ook:KNMI: Eén van de zachtste winters in 300 jaar
Lees ook:Drie temperatuurrecords op rij!
Lees ook:Zeespiegel stijgt sneller dan verwacht
Lees ook:‘Laat bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.