Nieuw lettertype bespaart 28 procent inkt

Communicatiebureau Spranq wilde één project per jaar doen zonder opdrachtgever en zonder winstoogmerk. Dat werd Ecofont, een letter waarmee 28 procent inkt kan worden bespaard omdat er kleine gaatjes in zijn gemaakt die je op de print niet ziet. Het project werd alleen wat groter dan verwacht. Mede-oprichter Alexander Kraaij: “We dachten dat we er wel wat aandacht mee zouden krijgen in een Utrechtse krant, maar het werd Oprah, National Geographic en The New York Times.” Intussen besteedt Kraaij de helft van zijn tijd aan Ecofont, wat een apart bedrijf is geworden van hem en Ecofont-compagnon Rick van den Bos.
Uitgangspunt van het project was om te besparen zonder het verschil te merken. Dat resulteerde in de vraag: ‘Hoeveel van een letter kun je weglaten zonder de letter aan te passen?’ Intussen hebben Kraaij en Van den Bos niet alleen de basis Ecofont die gratis kan worden gedownloaded op Ecofont.com, maar ze hebben ook de vijf meest gebruikte lettertypes aangepast, waarmee tachtig procent van de markt is afgedekt.


De 50 meest uitdagende ondernemers van Nederland zijn geselecteerd door de redactie van ondernemersblad Sprout. Ze zijn uitgekozen op o.a. lef, groei en in hoeverre de onderneming de gevestigde orde aanvalt en de markt verandert. De jury top10 van de Challenger 50 heeft het tegen elkaar opgenomen in het Challenger 50 Pitch Event op 18 oktober. Dimenco, Ecofont en Ticketscript kwamen als top3 uit de bus, en zullen op het podium van de Sprout Challengerday strijden om de juryprijs.

Meer informatie over Ecofont

Bron: iNSnet

Lees ook:Duurzame aandelenfondsen verslaan AEX
Lees ook:Crowdfunding levert duurzame ondernemers tonnen op
Lees ook:Microsoft koopt volledige productie windmolenpark
Lees ook:FC Groningen eerste Eredivisieclub met zonnecentrale
Lees ook:Oneplanetcrowd grootste crowdfundingplatform voor duurzaamheid

Eén reactie op “Nieuw lettertype bespaart 28 procent inkt

  1. Intervote

    Hoe kan het gebeuren, zo doe je iets gratis voor de fun en nog geen half jaar later heb je een bedrijf om één font heen gebouwd. Maar wat levert het ons in eurootjes op per A4′tje? Groetjes Charles http://www.intervote.nl

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.