Meest gebruikte e-laadpaal onder Utrechtse Dom

In de binnenstad van Utrecht aan de Mariaplaats staat de meest gebruikte e-laadpaal van Nederland. Stichting e-laad plaatste al 2.204 publieke oplaadpunten in het land en maakt voor het eerst een top tien bekend. Utrecht heeft zelfs drie laadpalen in de top 10 staan.

De top tien
De top tien van meest gebruikte publieke oplaadpunten van stichting e-laad voor het jaar 2012 ziet er als volgt uit:
1. Mariaplaats, Utrecht
2. Maliebaan, Utrecht
3. Delftseplein, Rotterdam
4. Parelhof, Heerhugowaard
5. Eyken Donck, Noordwijkerhout
6. Diamantstraat, Hengelo (Ov)
7. Parelhof, Heerhugowaard
8. Oudenoord, Utrecht
9. Wouwsestraatweg, Bergen op Zoom
10.Molenweg, Amstelveen
Hierbij is gekeken naar het aantal keren dat een paal gebruikt is, gemeten in het aantal transacties (1 jan. 2012 – 4 dec. 2012, zie bijlage 1).

Directeur van stichting e-laad Onoph Caron hoopt dat steeds meer laadpalen steeds beter gebruikt gaan worden. Caron: “2012 was het jaar van een flinke groei in aantal publieke oplaadpunten maar zeker ook het aantal elektrische auto’s. Hierdoor zien wij ook het gebruik van onze publieke oplaadpunten toenemen. We hebben nu voor het eerst op een rijtje gezet welke het best gebruikt worden. We hadden al wel onze vermoedens maar die op de Mariaplaats blijkt dus onze topper te zijn. Staat ook op een hele mooie plek natuurlijk, bijna onder de schaduw van de Dom.”

Eerder al maakte stichting e-laad statistieken bekend over haar totale bestand aan publieke oplaadpunten. Hieruit blijkt een stevige groei.
Zie: http://www.e-laad.nl/submenunieuws/375-statistieken-stichting-e-laad-laten-sterkte-groei-elektrisch-laden-op-straat-zien
Ingezoomd op de laadpaal aan de Mariaplaats in Utrecht betekent dat een groei van 40 transacties in januari 2012 naar 124 transacties in November 2012. Dat betekent dat nu gemiddeld 4 auto’s per dag staan te laden op deze laadpaal.

Stichting e-laad is een initiatief van de samenwerkende netbeheerders. Samen bereiden zij het elektriciteitsnetwerk voor op de grootschalige introductie van elektrisch rijden. Om ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om het elektrisch rijden mogelijk te maken, plaatst de stichting e-laad publieke oplaadpunten in heel Nederland. De stichting plaatste ondertussen al 2.204 publieke oplaadpunten in 272 gemeenten.

Meer informatie: e-laad.nl

Bron: iNSnet

 

Lees ook:Eigen oplaadpunt, gratis voor de deur
Lees ook:Elektrisch rijden testen in Rotterdam
Lees ook:De Groene Belofte van Utrecht
Lees ook:Ondanks crisis gaan bedrijven voor duurzaam
Lees ook:4 openbare waterstoftankstations langs Nederlandse snelwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.