Nederlandse score duurzame energie belabberd

Windturbine op de Maasvlakte (©Roman Boed)

Nederland staat er niet goed op qua vorderingen in de richting van het behalen van de gestelde doelen op het gebied van duurzame energie. Eurostat heeft cijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat duurzame energie in het jaar 2012 slechts 4,5% heeft bijgedragen aan het totale energieverbruik. Het doel voor 2020 is 14%.

Hiermee bungelt Nederland onderaan het rijtje van Europese landen. Alleen het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Malta deden het slechter. Zweden scoorde het best. Van de totale energieconsumptie was 51% duurzaam. Hiermee haalden de Scandinaviërs al ruim voor 2020 het door hen gestelde doel van 49%.

In de verschillende landen van de Europese Unie varieert het potentieel tot duurzame energieopwekking. Mede daarom bestaan er grote verschillen tussen de afgesproken doelen voor 2020. Voor de EU als geheel is tot doel gesteld tot 20% duurzame energie te komen.

Toch, ook als je deze verschillen meeneemt in het oordeel komt Nederland er slecht vanaf. Er is voor 2020 nog flink wat werk te verrichten willen wij daadwerkelijk het door ons beloofde duurzame steentje bijdragen.

Lees ook:Onder leiding van VS en China 20% groei windenergie
Lees ook:Nederlandse duurzame technologie naar Qatar
Lees ook:Stroomtransporteurs Europa: “Duurzaam verslaat fossiel in 2020”
Lees ook:Obama en Hollande willen ambitieus klimaatakkoord
Lees ook:Rusland en China blokkeren natuurreservaat Zuidpool

3 reacties op “Nederlandse score duurzame energie belabberd

 1. naomi

  ik vint het leuk om dat te weten groetjes naomi

    /  
 2. Energie vergelijken

  Hopelijk neemt de overheid eens zijn verantwoordelijkheid.

    /  
 3. Goedkope energie

  Dit zijn toch eigenlijk wel schrikbarende cijfers. Slechts 3 landen overleggen slechtere cijfers. Het is ook best ernstig dat het nog 5 jaar mag duren voordat een schamele 14% wordt bereikt. En zelfs dat is nog maar zeer de vraag..

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.