Duurzaamheid steeds meer een eis met wonen

duurzaam.blog

Foto: photologue_np

Woningeigenaren gaan steeds meer letten op duurzaamheid.  Deze positieve ontwikkeling is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Duurzaam wonen is voordeliger en kan dus veel geld besparen op de energierekening.

Duurzaamheid tijdens een aankoop

Tijdens het kopen van een huis gaan woningzoekenden meer en meer rekening houden met duurzame woningen. Ze kijken of de isolatie van het huis in orde is, of er FSC hout is gebruikt, de dakpannen zijn gekeurd etc. Alles speelt een veel grotere rol dan een aantal jaren geleden.

Duurzaam wonen

Eenmaal gekocht, moet er nog veel gebeuren om een woning duurzaam te maken/houden. Maar ook dit is voor veel mensen tegenwoordig geen bezwaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de afgelopen maanden tienduizenden E-thermostaten verkocht. Dit zijn thermostaten die je niet alleen thuis, maar ook onderweg kunt besturen. Dit kan via een mobiele applicatie of op het internet.

Vooral met het kiezen van een energieleverancier is duurzaamheid een belangrijke beslissingsfactor. Vergelijkingssites nemen dit dan ook altijd op, omdat consumenten energieleveranciers vergelijken op het gebied van duurzaamheid.

Hiernaast letten ook veel consumenten op de aanschaf van duurzame huishoudapparatuur. Energielabels, Ledlampen, en recycling, waar wij een paar jaar geleden nog geen rekening mee hielden, is nu een groot issue geworden.

Hoe komt het?

De groene trend is vooral aangewakkerd door de film van Al Gore. Miljoenen mensen zijn via deze film in contact gekomen met het onderwerp. Later zijn vanuit deze grote trend honderden kleinere duurzaamheid gerelateerde trends gekomen, waaronder duurzaam wonen en leven.