Zonne-energie eindelijk veel toegankelijker

Zelfstroom-design-zwarte-zonnepanelen-schuin-dak-14-480x480De zonne-energie kwam traag op gang in Nederland. Sinds 2010 is er eindelijk een waanzinnige waarneembare groei te zien in het aantal zonnepanelen, omdat het gebruik van panelen steeds toegankelijker wordt. Elk jaar verdubbelt het zonvermogen in Nederland, voor de komende jaren is deze groei ook nog steeds te verwachten.

De zon is de schoonste en duurzaamste energiebron, het levert meer energie op dan wij met zijn allen verbruiken. Zonnepalen wekken iedere dag stroom op uit deze gratis energiebron. Heel aantrekkelijk, maar de aanschaf van zonnepanelen wordt vaak wel overschat door veel mensen. Duurzaamheid en mobiliteit heeft een opmars in Nederland. Een trend in duurzaamheid zoals deeleconomie en leaseauto’s vertalen zich door naar zonnepanelen. Een heel slimme uitvinding. De huur van je zonnepanelen betalen met de opbrengst, door zonnepanelen niet te kopen maar te leasen. Naast groene energie, bespaart het je al snel 20 procent op je maandlasten. Zonnepanelen leasen houdt wel in dat ze niet in jouw bezit zijn, maar je bespaart wel een hoop geld op de kosten van de aanschaf van deze panelen.

Naast een huis dat draait op zonne-energie, bespaart het ook op bijvoorbeeld je elektrische auto. De laadpalen voor elektrische auto’s vragen een hoop stroom, door deze palen aan te sluiten op zonnepanelen, bespaar je niet alleen nog meer geld op een elektrische auto, maar ben je ook een stuk duurzamer bezig.