€3 miljard voor duurzame ondernemers

Ondernemers die kansen zien in het duurzaam opwekken van energie worden daarin gesteund door de overheid. In 2013 is €3 miljard beschikbaar voor groene projecten, die er mede voor moeten zorgen dat er in 2020 16% van alle energie duurzaam wordt opgewekt.

‘Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen,’aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ). ‘Daarom stellen we meer geld beschikbaar. Ook zorgen we ervoor dat ondernemers zo veel mogelijk zekerheid krijgen bij hun investering door de spelregels niet te veranderen.’

Duurzame energie is duurder dan energie opgewekt met behulp van bijvoorbeeld gas en kolen. Dat prijsverschil wordt kleiner naarmate duurzame technieken verder ontwikkeld worden. Om de productie en ontwikkeling van groene energie te stimuleren geeft de overheid een compensatie voor het prijsverschil.

De steun wordt gegeven via de stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+), uitgevoerd door AgentschapNL. De spelregels worden eind januari in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf april kunnen ondernemers een aanvraag indienen.

Ondernemers krijgen daarmee ruim de tijd om groene projecten uit te werken en aanvragen voor te bereiden.
In 2012 bedroeg het budget nog €1,7 miljard. Dankzij de steun van de overheid worden projecten om energie op te wekken via onder meer aardwarmte, zonnepanelen en vergisting van mest en afvalstoffen opgestart. Hiermee kan voldoende duurzame energie worden opgewekt om 300.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

 

 

Lees ook:5 tips: bijdragen aan een duurzame wereld
Lees ook:Crowdfunding levert duurzame ondernemers tonnen op
Lees ook:Nederland produceerde in 2013 minder duurzame energie
Lees ook:Heb jij échte groene stroom?
Lees ook:Crowdfunding voor natuurprojecten

Eén reactie op “€3 miljard voor duurzame ondernemers

  1. sanne

    een goede stimulans die wordt gegeven vanuit de regering aan de ondernemers

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.